Najljepši pas zlatni retriver Darka Popovića iz Valjeva

ZVORNIK

Najljepši pas zlatni retriver Darka Popovića iz Valjeva

 

Za najljepšeg psa na drugoj Međunarodnoj izložbi pasa svih rasa, koja je danas održana na Gradskoj plaži u Zvorniku, proglašen je pas zlatni retriver vlasnika Darka Popovića iz Valjeva.

 

Drugo mjesto pripalo je psu, čiji je vlasnik Julijo Rotaro iz Rumunije, a treće psu samojedu Željka Milića iz Mladenovca. 

Popović je rekao da je oduševljen organizacijom, lokacijom održavanja izložbe pasa, gostoprimstvom i suđenjem.

Za najljepšeg mladog psa proglašen je francuski buldog vlasnika Đorđa Jovanovića iz Šapca, drugo mjesto osvojio je njemački špic vlasnice Darije Paspalj iz Banjaluke, a treće pas puli vlasnika Đorđa Stankovića iz Istočnog Sarajeva.

Najljepši par pasa današnje manifestacije, po izboru sudija, su šarplaninci Aleksandra Vasiljevića iz Istočnog Sarajeva. Vasiljević je istakao da se kinologjom bavi više godina.
 – Lijepo je kada sa svojim psima ostvarite izuzetan rzultat i, naravno, pobijedite –  rekao je Vasiljević i dodao da je to izuzetan osjećaj za onog ako voli pse.

 

U kategoriji mladih pasa juniora pobijedio je samojed Lejle Milić iz Mladenovca. Ona je rekla da joj nije ovo prvi uspjeh.
 – Uspješno izvodim pse na izložbe i bila sam u više navrata na podijumu, tako da mi ovo nije prvi put da sa svojim psom osvojim presižne nagrade – rekla je ova djevojčica koja je treći razred osnovne škole u Mladenovcu.

Kinološki sudija Adrijano Kandijaš iz Srbije rekao je da je izložba pasa odlično organizovana, da je bio veliki broj pasa čime je i konkurncija bila oštrija, te da su odlično postavljeni i dovoljno prostrani ringovi na veoma lijepom travnatom terenu.

 

 – Sve je bilo izuzetno kvalitetno i zadovoljstvo mi je bilo što sam sudio na jednoj ovako organizovanoj manifestaciji uz veliko gostoprimstvo organizatora – rekao je Kandijaš.
Predsjednik Kinološkog udruženja „Kanis“ iz Zvornika Vladimir Stevanović rekao je da je zadovoljan uspješno završenom manifesatcijom na kojoj je bio veliki broj izlagača i posjetilaca.

 

 – Posebno mi je drago što su gosti i učesnici manifesacije zdovoljni organizacijom, kao i naši sugrađani koji su uživali u izložbi pasa i lijepom danu provedenom pored Drine – rekao je Stevanović.

Sudije današnje izložbe pasa su Miloš Marković i Adriano Kandijaš iz Srbije, Miodrag Rajak i Bojan Čenić iz Republike Srpske i Bendžamin Sančez Garsia iz Španije. Delegat izložbe pasa bio je Radomir Božić iz Bijeljine.

(infobirac.net)