Fudbalski vikend – fudbalerke Drine blizu plasmana u Premijer ligu BiH

FUDBAL SPORT ZVORNIK

Fudbalski vikend – fudbalerke Drine blizu plasmana u Premijer ligu BiH

Fudbalerke Drine napravile su veliki korak prema plasamanu u Premijer ligu BiH. One su u subotu poražene od ekipe Sloge iz Kakmuža sa 4:3 i u revanšu u Zvorniku u slučaju pobjede sa većom razlikom, stekle bi pravo igranja u najvećem rangu fudbala u BiH. Iskreno to i želimo devojkama koje predvodi trener Goran Petrović.

U 26. kolu Druge fudbalske lige grupa Istok Budućnost je na svom terenu porazila ekipu Stakorine iz Čajniča sa 5:1. Guber je poražen na svom terenu od Jedinstva iz Brčkog sa 2:1, a Bratstvo iz Bratunca u Brodcu od domaćeg Jedinstva sa 1:0.

Od zvornikih timova u 26. kolu Regionalne lige grupa Istok pobjedu je izvojevala jedino ekipa Čelopeka na svom terenu nad Majevicom sa 3:2. Jedintvo je na svom terenu igralo 1:1 protiv Rudara iz Ugljevika. Podrinje je poraženo u Brčkom od Omladinca sa 2:0, a Trnovica u Milićima sa 2:1.

U 18. kolu Omladinske lige grupa Sjever B juniori Drine savladali su u Lukavcu domaću ekipu Radničkog sa 4:1, dok su kadeti poraženi od istoimene ekipe sa 1:0.

D.Gajić