U Srebrenici održan 12. Sajam poslovnih ideja

SREBRENICA

U Srebrenici održan 12. Sajam poslovnih ideja

 

Na 12. Sajmu poslovnih ideja takmičilo se šest mladih preduzetnika sa područja opština Bratunac, Vlasenica i Srebrenica.

Polaznici su imali priliku da nauče kako se piše poslovni plan i procijene svoju poslovnu ideju uz savjetodavnu podršku Poslovnog savjetovališta Udruženja Prijatelji Srebrenice, a ove godine Sajam je održan u zajedničkoj organizaciji Udruženja Prijatelji Srebrenice i SOS Dječija sela BiH.

Nagrađeni su Mevlida Mehanović iz Srebrenice za proizvodnju voćnih skokova i džemova, Bojana Lukić iz Bratunca za ideju „Edukativni centar za djecu predškolskog i mlađeg školskog uzrasta“ i Borislav Petrović iz Bratunca za ideju proizvodnje matica i drugih pčelinjih proizvoda. Njih troje dobiće podršku od 100 odsto, dok će još tri ideje dobiti 84 odsto traženih sredstava.

Svoje poslovne ideje predstavilo je deset preduzetnika sa područja Srebrenice koji će biti podržani putem projekta Socio-ekonomsko jačanje i inkluzija ugroženih porodica u Srebrenice organizacije SOS Dječija sela BiH.

Tokom prethodnih jedanaest Sajmova poslovnih ideja podržano je oko 100 osoba sa regije Birač, dok je više od 200 osoba prošlo trening za pisanje poslovnog plana.

(Izvor: esrebrenica)