Projekat unapređenja bezbjednosti saobraćaja u zonama škola vrijedan 39.140 KM

VLASENICA

Projekat unapređenja bezbjednosti saobraćaja u zonama škola vrijedan 39.140 KM

 

U prostorijama lokalne uprave, održana je sjednica Savjeta za bezbjednost saobraćaja opštine Vlasenica kojoj su, pored redovnih članova, prisustvovali direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Milija Radović i glavni republički saobraćajni inspektor prof. dr Danislav Drašković.

Na sjednici se govorilo o projektu unapređenja bezbjednosti saobraćaja u zonama škola, koji implementira opština Vlasenica uz podršku Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske. U okviru projekta planirane su aktivnosti izrade elaborata bezbjednosti saobraćaja i implementacije mjera koje doprinose unapređenju stanja u ovoj oblasti, a to su nabavka saobraćajne signalizacije i opreme za gradske saobraćajnice i tehnički radovi.

Milija Radović je istakao da je ovaj projekat nastavak uspješne saradnje Agencije i opštine, navodeći da je Vlasenica primjer dobre prakse, odnosno lokalna zajednica koja na pravi način vodi brigu o građanima.

Načelnik opštine Miroslav Кraljević, predsjedavajući Savjeta, rekao je da se u Vlasenici sistemski uređuje stanje u ovoj obasti, ističući značaj uloge Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

Projekat vrijednosti 39.140 КM finansiraju Agencija za bezbjednost saobraćaja i opština Vlasenica.

(Izvor: opstinavlasenica.org)