Tekvondoisti Srpskog Sokola sa novim iskustvom se vratili sa Evropskog prvenstva

BORILAČKI SPORTOVI SPORT ZVORNIK

Tekvondoisti Srpskog Sokola sa novim iskustvom se vratili sa Evropskog prvenstva

Ekipa Tekvondo kluba “Srpski soko” iz Zvornika, vratila se sa prvenstva Evrope koje je od 1. do 8. aprila održano u italijanskom gradu Riminiju. Na ovom takmičenju Zvorničani su ostali bez medalje, ali su stekli veliko iskustvo, koje će im mnogo značiti u narednom periodu.

– Imali smo tri četvrtfinala ali se nismo uspjeli okititi medaljom. Nekada i poraz može da znači pobjedu. Ovog puta konkurencija je bila stahovito jaka, većina zemalja ulaže ogromna sredstva u razvoj ovog sporta, tako da smo mi sa te strane bili u neravnopranom položaju. Međutim mi idemo dalje, okrećemo se našem drugom “Gran priju Zvornik 2019” koji će se održati 25. maja u našem gradu. Ovog puta zahvaljujemo se svim sponzorima, roditeljima i prijateljima kluba, koji su nam omogućili da otputujemo na ovo prvenstvo – rekao je Duško Kusmuk, trener Srpskog Sokola.

Na prvenstvo Evrope u Italiju putovali su Duško Kusmuk, kao trener i vođa puta, Miljan Ćosić i Igor Tadić kao sudije i takmičari, seniori Julijana Eleković, Boris Kusmuk i Srđan Draškić i juniorke Anđela Batić i Jovana Krstić.

infobirac.net