Na turniru u bugarskom Plovdivu „Srpskom Sokolu“ pet medalja – Borisav Mirković najbolji takmičar na tuniru

BORILAČKI SPORTOVI

Na turniru u bugarskom Plovdivu „Srpskom Sokolu“ pet medalja

Borisav Mirković najbolji takmičar na tuniru

 

U bugarskom gradu Plovdivu, održan je veliki međunarodni turnir u džudou, na kome je učestvovalo 670 takmičara iz 45 klubova, koji su stigli iz šest država. Među takmičarima veoma zapaženu ulogu imali su i članovi Džudo kluba „Srpski soko“ iz Zvornika, koji su osvojli pet medalja. Najsjajnije odličje osvojio je junior Borisav Mirković, koji je proglašen za najboljeg takmičara na turniru.

U konkurenciji kadeta Nikola Kretija je osvojio drugo mjesto, a bronzanim medaljama su se okitili, takođe kadeti, Andrea Savić, Sandra Popović i Marko Rosuljaš.

 – Ovo je veliki uspjeh našeg kluba jer smo proglašeni za najbolju ekipu u miks sastavu sa ekipom „Pantera“ iz Bijeljine. Takmičare je vodio trener Dane Pepić. Ovo je jedna od mnogobrojnih akcija, koje organizuje naš klub, a do kraja godine u planu je da održimo još 50 akcija ovog tipa – rekao nam je Ognjen Pavlović, sportski direktor kluba.

Predsjednik kluba Dragan Božović je rekao da je i ovaj turnir jedan od pripemnih akcija u cilju realizacije međunarodnog turnira „Zvornik open 2019“, koji će se po drugi put održati u Zvorniku 18. maja ove godine.

D.Gajić