Crna Gora: Poslanica protiv supruga – tužioca

SVIJET

Crna Gora: Poslanica protiv supruga – tužioca

 

„Sporazum za budućnost“ opozicionih poslanika i predstavnika pokreta „Odupri se“ u Crnoj Gori ima i zanimljivih potpisnika. Predsjednička kampanja Draginje Vuksanović težila je da je predstavi kao kandidata građanske opcije u Crnoj Gori.

Poput ostalih opozicionih poslanika, i Draginja Vuksanović Stanković potpisala je „Sporazum za budućnost“ sa predstavnicima pokreta „Odupri se“ koji svake subote organizuju proteste na ulicama Podgorice. Potpisnici Sporazuma, između ostalog, traže ostavke predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, premijera Duška Markovića, vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, rukovodstva Radio-televizije Crne Gore i drugih visokih zvaničnika. 

I ne bi taj spisak bio nimalo neobičan da se na njemu ne nalazi tužilac Stanković, suprug poslanice Draginje Vuksanović Stanković koja svojim potpisom tako traži smjenu svog muža. 
 – Moj suprug i ja se međusobno razumijemo i podržavamo jedno drugo za autonomno postupanje u obavljanju svojih funkcija i zauzimanju stava, pa makar se i ne slagali. Potpis na Sporazum je rezultat političke principijelnosti kojoj sam bila i ostala dosljedna – rekla je za podgoričke Vijesti Draginja Vuksanović Stanković. 

U braku sa vrhovnim državnim tužiocem Ivicom Stankovićem ima jednu ćerku. Govori francuski i engleski jezik, a služi se italijanskim i španskim.

(Izvor: b92)