Obilježen Svjetski dan šuma

VLASENICA

Obilježen Svjetski dan šuma

 

Studenti i profesori studijskog programa šumarstva u Vlasenici, a koji djeluje u okviru Poljoprivrednog fakulteta u Istočnom Sarajevu, prigodnim programom su obilježili Svjetski dan šuma.

Docent Marko Gutalj, prodekan za nastavu na Poljoprivrednom fakultetu, rekao je da se Svjetski dan šuma na ovom fakultetu tradicionalno obilježava, a da je tema uvijek ista, pojašnjavajući da je to neka vrsta opšteg apela na sve stanovnike naše planete da se dobro prisjete i podsjete šta zapravo šuma znači, kakve su njene koristi i blagodeti i na koji način neodgovoran odnos prema šumama može da nam se vrati u budućnosti.

Gutalj je dodao da se ovaj dan obilježava već pola vijeka.

Predsjednik Skupštine opštine Vlasenica Gordana Trampić istakla je da ova lokalna zajednica poklanja veliku pažnju funkcionisanju obrazovnih ustanova. Pohvalila je akcije pošumljavanja i druge aktivnosti koje studenti šumarstva svake godine organizuju sa ciljem zaštite šume.

 – Naša namjera je da studenti iz regiona dolaze u naš grad da studiraju i da imaju dobre uslove za sticanje znanja – rekla je Trampićeva, ističući da je jedan od značajnih projekata svakako izgradnja studentskog i đačkog doma.

(Izvor: opstinavlasenica.org)