Održan tradicionalni „Humanitarni koncert“ učenika SŠC „Petar Kočić“

MA Izdvojena ZVORNIK

Održan tradicionalni „Humanitarni koncert“ učenika SŠC „Petar Kočić“

 

U organizaciji učenika, profesora i menadžmenta SŠC „Petar Kočić“ iz Zvornika, održan je deveti po redu tradicionalni „Humanitarni koncert“ na kome se predstavilo preko 40 učenika recitatorske, dramske, muzičke i sekcije stranih jezika. Prema riječima direktorice škole Biljane Pisić ove godine su, zbog velikog interesovanja, morali doštampavati karte za oba termina koncerta.

 – Odziv je bio veliki tako da smo prodali veliki broj ulaznica i obezbijedili oko 1.400 KM za humanitarne svrhe. Ovo je druga godina zaredom da smo se odlučili da novac od prodatih ulaznica usmjerimo za „Centar za podršku djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim roditeljima“. Prošle godine smo im kupili igračke i didaktički materijal, a ove godine, od prikupljenog novca, ćemo pomoći opremanje njihove mini kuhinje, odnosno kupićemo im električne aparate – rekla je Pisić i navela da su koncerti održani u terminima od 17 i 19 časova.

Ona je dodala da je mart mjesec kada njihovi učenici realiziju nekoliko humanitarnih akcija, a naredna je zakazana za 21. mart, kada će u prostorijama medicinskog kabineta ove škole biti organizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

(infobirac.net)