Zbog vožnje pod dejstvom alkohola kažnjeno 45 vozača

ZVORNIK

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola kažnjeno 45 vozača

Na području Policijske uprave Zvornik, u periodu od 21. do 24. februara 2019. godine, policijski službenici preduzeli su pojačane aktivnosti sa ciljem kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila i kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga u organizmu.
U ovoj akciji, na području Policijske uprave Zvornik kontrolisano je 789 učesnika u saobraćaju, prilikom čega su evidentirana 452 počinjena prekršaja. Od navedenog broja, zbog prekoračenja brzine kretanja sankcionisana su 334 vozača. Izvršeno je 320 alkotestiranja, prilikom čega je 45 lica sankcionisano zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola. Kod šest (6) vozača utvrđeno je prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg, dok je jedan učesnik odbio da se podvrgne alkotestiranju, zbog čega su lišeni slobode i zadržani do istrežnjenja ili oporavka. Takođe, zbog odbijanja da se izvrši testiranje na prisustvo opojnih sredstava, jedan učesnik je sankcionisan. Pored toga, evidentirana su i 72 ostala prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.
Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe ali i druge učesnike u saobraćaju.

infobirac.net