Odlukom Skupštine grada Zvornika – Za podsticaj poljoprivrednicima 362.000 KM

MA Izdvojena ZVORNIK

Odlukom Skupštine grada Zvornika

Za podsticaj poljoprivrednicima 362.000 KM

Odbornici Skupštine grada Zvornika usvojili su danas Program korištenja budžetskih sredstava za podsticaj  poljoprivredne proizvodnje na području grada Zvornik za 2019. godinu koji je usvojen jednoglasno. Programom je predviđeno da iz gradskog budžeta za unapređenje poljoprivredne proizvodnje bude izdvojeno 362.000 КM što je za preko 40.000 КM više nego u prethodnoj godini. Ova sredstva biće utrošena kroz podsticaj za stočarstvo (196.000 КM), podsticaj za voćarstvo (55.000 КM), podsticaj za povrtlarstvo (6.000 КM), za razvoj pčelarstva (10.000 КM), kroz posredne podsticaje u poljoprivredi (25.000 КM) i kroz podršku ruralnom razvoju (70.000 КM).

Gradonačelnik Zoran Stevanović je, komentarišući Program korištenja budžetskih sredstava za podsticaj  poljoprivredne proizvodnje, istakao da se svake godine sredstva za ovu namjenu povećavaju u gradskom budžetu.

– To je naš pokušaj da zadržimo poljoprivredna domaćinstva i da podstaknemo mlađe ljude da počnu a se bave poljoprivredom. Naša je želja da podstaknemo podizanje novih voćnih zasada, novih farmi, novu ratarsku proizvodnju i u tome uspijevamo jer smo svjedoci da svake godine imamo nove poljoprivredne proizvođaće na spisku korisnika naših podsticaja – istakao je Stevanović.

(infobirac.net)