Zvornički srednjoškolci na studijskom putovanju u Portugal – Pisić: Naredne godine ulazimo u projekte

MA Izdvojena ZVORNIK

Zvornički srednjoškolci na studijskom putovanju u Portugal

Pisić: Naredne godine ulazimo u projekte

Grupa od deset učenika, tri profesora, te po dva člana menadžmenta SŠC „Petar Kočić“ i predstavnika Gradske uprave iz Zvornika sutra putuju na studijsko putovanje u Portugal. Ovo će biti uzvratna posjeta školi iz Barselosa čiji su učenici i profesori prošle godine boravili u Zvorniku, a sa kojima će škola iz Zvornika u narednom periodu raditi na zajedničkim projetkima čiji je cilj povlačenje sredstava iz fondova Evropske unije za opremanje škole i unapređenje kvaliteta nastave.

Biljana Pisić, direktorica škola kaže da će od naredne godine kroz projekat „Erazmus plus“ i srednje škole moći aktivno da učestvuju u projektima sa školama iz EU.

– Za saradnju sa školom iz Portugala nas je preporučila škola „Srečko Kosovel“ iz Sežane u Sloveniji sa kojom sarađujemo već dvanaest godina. Škola iz Barselosa je već realizovala nekoliko projekata višemilionske vrijednosti i nevjerovatno je koliko su i kako opremili školu kroz projekte EU – rekla je Pisić i dodala da u Portugal putuju učenici koji su bili domaćini djeci iz Barselosa prošle godine.

– Veoma je važno da ćemo osim posjete školi, te studijskih obilazaka Porta, Brage i obale Atlanskog okeana imati prijem i u gradskoj upravi u Barselosu, a u našoj delegaciji će biti i zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović te je to mogućnost i za uspostavljanje saradnje na tom nivou – istakla je Pisić.

Prema planu posjete predviđeno je da srednjoškolci iz Zvornika u Portugalu borave do 18. februara.

(infobirac.net)