Predavanje o plasteničkoj proizvodnji

VLASENICA

Predavanje o plasteničkoj proizvodnji

U Vlasenici je održano predavanje za 30 korisnika projekta podrške razvoju plasteničke proizvodnje vrijednog 50.000 КM, koji švajcarska organizacija „Кaritas“ realizuje u saradnji sa opštinom Vlasenica. Predavanje predstavlja dio aktivnosti u sklopu projekta „Plastenička proizvodnja povrća na području opštine Vlasenica 2018-2019“, u okviru kojeg je predviđena isporuka 30 plastenika površine 50 i 100 metara kvadratnih.

Opština Vlasenica i „Кaritas“ učestvuju u projektu sa po 40 odsto, dok preostali dio finansiraju korisnici.

 – Tokom decembra je završen javni poziv i obavljen izbor korisnika projekta. Nastavljamo sa aktivnostima kao što je ovo predavanje, a postavljanje plastenika biće obavljeno čim vremenski uslovi dozvole – rekao je šef Odsjeka za razvoj Željko Damljanović.

Damljanović je podsjetio da je samo u protekle dvije godine poljoprivrednim proizvođačima u Vlasenici, putem različitih projekata, dodijeljeno više od 70 plastenika.

Savjetnik za povrtlarsku proizvodnju u „Кaritasu“ Elvedin Alić rekao je da se na predavanju govorilo o uzgoju povrća, te bolestima i štetočinama koje ugrožavaju ovaj vid poljoprivredne proizvodnje.

 – Planirana je i praktična nastava koja će se odvijati cijele godine na terenu, tokom obilaska svih korisnika. Projektom je predviđeno da korisnike pratimo dvije godine – napomenuo je Alić.

(Izvor: opstinavlasenica.org)