Niske cijene privukle Nijemce u ruske trgovinske lance – Zatvorili prodavnice na dva dana da napune robu

SVIJET

Niske cijene privukle Nijemce u ruske trgovinske lance

Zatvorili prodavnice na dva dana da napune robu

Da pomama za novim trgovinskim lancima i niskim cijenama nisu samo karakteristika Balkana, a posebno Beograda (kada je otvaran lanac marketa „Lidl“ i ranije „Interex“), već i drugih visokorazvijenih zemalja Evropske unije pokazali su nam potrošači u njemačkom gradu Lajpcigu.

Naime, kako prenosi rts.rs „Torgservis“, prvi ruski lanac prodavnica na zapadnoevropskom tržištu, morao je, juče i prekjuče, da zatvori svoju radnju u Lajpcigu nakon samo pet dana, kako bi je ponovo napunio namirnicama, jer je sve rasprodao.

Svoju prvu trgovinu u istočnom dijelu Nemačke „Torgservis“ je otvorio prošle srijede. Njihov glavni adut su niske cijene – niže i od onih u najvećim njemačkim diskontima, poput „Lidla“, „Aldija“ i „Norme“.

Na primjer, pola kilograma mljevenog mesa spremnog za pečenje u radnji košta tek 99 centi.

 – Poštovani kupci, zbog jako velike potražnje naša je podružnica zatvorena 4. i 5. februara. Reagovali smo jako brzo, ali morali smo zaključiti da i našim dobavljačima treba neko vrijeme da napune police. S najnižim cijenama za vas smo ponovno otvoreni 6. februara od devet sati – navodi se u poruci koja je dočekala kupce na ulaznim vratima trgovine u Lajpcigu, prenosi hrvatski portal Indeks.

Neki njemački mediji sumnjaju da je prodavnica zatvorena zbog nekih proizvoda koji možda ne zadovoljavaju standarde kvaliteta hrane koje propisuju strogi evropski zakoni.

U „Torgservisu“ kažu da svi proizvodi zadovoljavaju standarde EU i da većinom dolaze, iz Njemačke i iz dvije susjedne države – Poljske i Češke.

(Izvor: rts.rs, infobirac.net)