Stevanović: U Partizan samo kao prvi golman

FUDBAL SPORT

Odlične partije čuvara mreže Čukaričkog na pripremama

Stevanović: U Partizan samo kao prvi golman

Fudbaleri Čukaričkog nalaze se na pripremama u Limasolu gdje bruse formu za nastavak takmičenja u Super ligi Srbije, a odlične partije u dresu ,,brđana“ pruža golman Nemanja Stevanović. Čuvar mreže koji je rođen u Zvorniku posljednjih šest mjeseci je proveo na pozajmici u Čukaričkom kao igrač Partizana, sa ,,crno-bijelima“ je vezan ugovorom još godinu dana. Na pozajmici u Čukaričkom je do kraja ove sezone, kada bi trebao da se vrati u Partizan.

– Neću se vraćati u Partizan ukoliko ne budem prvi golman, jer mi sjedenje na klupi ne prija. Mlad sam i imam 26 godina, što za golmane nije puno, a trenutno branim u životnoj formi. U Čukaričkom sam ,,domaći“ igrač i to je klub u kome sam prije odlaska među ,,crno-bele“ proveo pet godina. Razgovarao sam sa upravom Partizana i samo u slučaju odlaska Vladimira Stojkovića u inostranstvo bih se vratio. Trenutno svi moji planovi su vezani za Čukarički i na ovim pripremama smo pokazali da imamo odličnu ekipu koja može izboriti izlazak na evropsku scenu. Trenutno smo četvrti tim na tabeli Super lige sa 39 osvojenih bodova, što je pozicija koja nas vodi u Evropu. Nadam se da ću na proljeće pružiti kvalitetne partije i da ću biti u konkurenciji za najboljeg golmana lige – rekao je Stevanović.

Bez obzira što Crvena Zvezda nakon jesenjeg dijela šampionata ima devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Radnčki i čak 15 više od Partizana, golman Čukaričkog vjeruje da će prvenstvo biti zanimljivo do samog kraja.

– Dodatni kvalitet u prvenstvu ove sezone daju Radnički i Čukarički, jer se nekoliko posljednjih sezona borba za titulu vodila isključivo između Zvezde i Partizana. Zbog bodovne prednosti ,,crveno-beli“ imaju najveće šanse za titulu, međutim nikada ne treba otpisati Partizan, kao i Radnički koji igra sjajno ove sezone. Pored borbe za titulu biće zanimljio i u borbi za opsanak, pa sam ubjeđen da nas očekuje zanimljivo proljeće – zaključio je Stevanović.

Фотографија корисника Nemanja Stevanovic

Na meti reprezentacije BiH

– Još dok sam branio u Partizanu ostvaren je kontakt sa ljudima iz FSBiH i od tada sam na radaru njihovih skauta. Ne bih imao ništa protiv poziva selektora Roberta Prosinečkog, ali glavni uslov da dobijem poziv je da nastavim sa kvalitetnim partijama. Još uvek sam mlad golman i moje vrijeme tek dolazi, pa se nadam pozivu za neka naredna okupljanja – zaključio je Stevanović.

infobirac.net