Fudbalska tragedija – pronađeni delovi nestalog aviona

FUDBAL SPORT

Fudbalska tragedija – pronađeni delovi nestalog aviona

Emilijano Sala

Pronađeni su prvi tragovi nestalog aviona u kome je bio Emilijano Sala, najskuplje pojačanje u istoriji Kardifa.

Francuske vlasti su u ponedeljak pronašle jastuke sedišta u blizini Surtanvila. Usled ovih novih informacija, Agencija za ispitivanje padova letelica (AAIB) je odmah obeležila zonu od četiri kvadratne nautičke milje za potragu.

Zbog nevremena i uslova u moru, podvodna potraga ne može da krene pre kraja nedelje i trajaće oko tri dana, rekao je portparol Agencije.

Ovo je potvrđeno iz više izvora.

– Predmeti su nađeni u kratkom vremenskom razmaku i prvim pregledom utvrđeno je da vrlo verovatno pripadaju nestaloj letelici – pisalo je u saopštenju britanske agencije za civilno vazduhoplovstvo.

Ovoga puta, koristiće se sonarna opremu kako bi se locirala nestalu letelicu. U potrazi za olupinom se uključuju mnoge službe spašavanja, a očekuje se i slanje specijalnih plovila.

– Svesni smo da postoji privatno organizovana potraga u ovom prostoru. Sarađujemo sa svim u želji da uvećamo šanse da pronađemo bilo kakav deo olupine i da osiguramo sigurnu potragu – saopšteno je iz AAIB-a.

Podsetimo, zvanična potraga za nestalim avionom, koji je prevozio Salu iz Nanta u njegov novi klub Kardif završena je u četvrtak posle tri dana. Porodica argentinskog fudbalera zamolila je nadležne da nastave potragu, uprkos tome što nije pronađen nijedan trag nestalog aviona, ali uzaludno.

Nastavak potrage zahtevali su, pored ostalih, i legendarni argentinski fudbaleri Dijego Maradona, Lionel Mesi, Kilijan Mbape, kao i trener Nantas Vahid Halilhodžić i mnogi drugi, a putem interneta prikupljeno je više od 300.000 evra kako bi porodica nastavila privatnu potragu.

Da podsetimo, Sala se vraćao u Kardif iz Nanta malim avionom “Piper PA-46” koji je po vrlo lošem vremenu nestao s radara. Spasilačke službe tragale su za ostacima aviona tri dana i onda prekinule potragu i Salu i pilota Dejva Ibotsona proglasili mrtvim jer su šanse za preživljavanje nikakve.

izvor: blic.rs