Fudbaleri Drine počeli pripreme za proljećni dio sezone

FUDBAL SPORT SPORT ZVORNIK

Fudbaleri Drine počeli pripreme za proljećni dio sezone

Novi trener Drine, Milenko Bošnjaković, koji je na ovoj funkciji zamjenio Momčila Stanića, obavio je prozivku fudbalera, čime su počele pripreme za nastavak prvenstva u Prvoj ligi Republike Srpske. Prije prozivke, igračima se obratio predsjednik kluba Miodrag Jevtić, koji im je poželeo da se dobro prireme pred izazove koji ih očekuju.

– Znate da nas očekuje grčevita borba za opstanak. Urava kluba je učinila napore i sve dospjele plate igračima su islaćene. Pred vama je velika odgovornost da sačuvate prvoligaki status i time i ugled kluba – rekao je Jevtić.

Bošnjaković je izveo fudbalere na prvi kondicioni trening na stadionu, a u zavisnosti od vremena i da bi se sačuvao glavni teren za  prvoligaške utakmice, treniraće se na igralištu ekipe Jardana.

– Odradićemo 31 trening a biće i osam slobodnih dana. Planirao sam pet prijateljskih utakmica. Prva je već 30. janura u Etno selu Stanišići protiv Zvijezde 09. Generalka je protiv Loznice sedam dana prije početka prvenstva. Za ostale tri utakmice tražićemo protivnike. Preda mnom je stavljen prioritet opstanak u ligi, i zato će svaka utakmica biti kvlifikaciona – rekao je Bošnjaković.

Na prvoj prozivci osim Vladimira Molerovića, koji je napustio klub, bilo je prisutno 25 igrača. Na prozivci od igrača koji su jesenas nosili dres Drine nisu se pojavili Aleksandar  Ilić kome je istekao ugovor, Ivan Ninić i Milan Krstić.

Svakako da je jedno od najzvučnijih pojačanja Nikola Vasiljević, koji je igrao za Drinu prošle sezone a prošle polusezone je nosio dres Slobode iz Tuzle.

– Očekujem da se svi dobro priremimo i da ostvarimo cilj, a on je opstanak Drine u Prvoj ligi. Ja poznajem novog trenera, jer sam sa njim sarađivao u Slobodi i milsim da je uprava napravila dobar potez što ga je angažovala – rekao nam je Vasiljević.

Treneru Bošnjakoviću prvi pomoćnik a ujedno i trener golmana biće Šefik Imamović. Bošnjaković poseduje  profi licencu, ima diplomu profesora sporta i telesnog odgoja  i magistar je nauka u oblasti sporta.

Pet novajlija na prozivci

Pored Nikole Vasiljevića na prvom treningu bile su novajlije Željko Srećković, koji je prije dolaska u Zvornik igrao u Slovačkoj. Tu su i Drago Milivojević (Crvena zvezda Novi Sad), Danijel Pečenkin (Grafičar Beograd) i Siniša Bajić (Sopot).

D.Gajić