Fudbaleri Drine pripreme za drugi dio sezone počinju u četvrtak

FUDBAL SPORT SPORT ZVORNIK

Fudbaleri Drine pripreme za drugi dio sezone počinju u četvrtak

Novi šef stručnog štaba Drine, Milenko Bošnjaković, koji je u zimskoj pauzi zamjenio Momčila Stanića, zakazao za je prvu prozivku fudbalera za četvrtak u 13 časova. Očekuje se da se igračima obrati predsjednik kluba Miodrag Jevtić, nakog čega bi Bošnjaković izveo igrače na prvi kondicioni trening.

Novi šef stručnog štaba Milenko Bošnjaković

Planirano je da se radi naizmjenično u dvorani i na terenu, a da bi se sačuvao jedini teren za prvenstvene utakmice, vjerovatno će se trenirati na igralištu ekipe Jardana.

– Igrači će imati naizmjenično kondicioni trening i igru 11 na 11, a potom taktički trenig. Planirao sam da igrači imaju osam slobodnih dana i da odigramo pet prijateljskih utakmica. Prvu ćemo igrati već 30. januara protiv premijerligaša Zvijezde 09. Očekujem da se dobro pripremimo, kako bi spremni ušli u nastavak prvenstva 9. marta i da se ravnopravno borimo za opstanak u ligi – rekao je Bošnjaković.

Vladimir Molerović (bijeli dres) napustio redove zvorničkog prvoligaša

Što se igračkog kadra tiče do sada je jedino otišao Vladimir Molerović, koji je postao novi član Slobode iz Užica, a niko još nije zvanično došao u Zvornik. Pregovara se sa nekoliko pojačanja, a o imenima će se više znati do početka priprema.

D.Gajić