Biciklističkom klubu KPL iz Vlasenica tri pehara u 2018.godini

OSTALI SPORTOVI SPORT VLASENICA

Biciklističkom klubu KPL iz Vlasenica tri pehara u 2018.godini

Biciklistički klub KPL iz Vlasenice, završio je 2018. godinu sa tri pehara – dva su otišla u ruke Nikoli Gradincu, koji je prvak BiH I pobjednik premijer lige BiH u kategoriji mlađih kadeta a treći pehar dobio je klub za ostvarene rezulate u 2018 godini. Predsjednik kluba Željko Lukić kaže da je zadovoljan postignutim rezultatima.

alt

I u ovoj godini vlasenički biciklisti planiraju da učestvuju na svim takmičenjima koja će biti organizovana, ali se pripremaju i za veliki događaj – organizaciju XIII trke “Beograd – Banjaluka” gdje će Vlasenica biti domaćin cilja prve i starta druge etape trke.

 

“Prva etapa od Beograda do Vlasenice voziće se u dužini od 250 km i to je tzv.”kraljevska etapa” jer je dužina jedne dionice u biciklizmu maksimalno do 240km. Kao što znate iz Vlasenice startuje druga etapa, preko Bijeljine, Ugljevika i Lopara do Brčkog” – kaže Lukić.

Takođe i ove godine, klub je prihvatio kandidaturu za organizaciju Državnog prvenstva BiH u kategoriji XC eliminator . “Za sad, planirano je da to bude održano 21. jula ali svakako može doći do korekcije” – napominje Lukić.

Lukić podsjeća i da su 25. decembra položili cvijeće i zapalili svijeće na spomen obilježju, članu biciklističkog kluba Stefanu Tojičiću a plan je da se u znak sjećanja na Tojičića, ustanovi i memorijalna trka.

Biciklističlki klub “KPL”  Vlasenica osnovan je 2011. godine.

izvor: magic radio