Napad na službeno lice u Zvorniku

VIJESTI ZVORNIK

Napad na službeno lice u Zvorniku

Policijski službenici Policijske stanice Zvornik lišili su slobode lice inicijala S.S. (1996) iz Osmaka, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo ,,Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”.

Policijski službenici PS Zvornik su 10.01.2019. godine oko 1.30 časova u ulici Patrijarha Pavla, grad Zvornik, zatekli lice S.S. koje je narušavalo javni red i mir vikom i galamom. Prilikom pokušaja legitimisanja, lice je odbilo naređenje policijskih službenika i tom prilikom fizički je napalo policijske službenike PS Zvornik, nanijevši im tjelesne povrede.

Prilikom lišenja slobode lica S.S. došlo je do vrijeđanja i ometanja policijskih službenika u vršenje službene radnje od strane lica M.L. (1993) iz Osmaka, koje je lišeno slobode i prema njemu će biti preduzete zakonom propisane mjere i radnje.

Policijski službenici nastavljaju sa daljim aktivnostima u cilju kompletiranja i dokumentovanja predmeta, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj za krivično djelo ,,Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”.

U toku 2018. godine, Policijska uprava Zvornik je evidentorala šest slučajeva napada na službena licau vršenju dužnosti.

PU Zvornik