U Zvorniku nakon 70 godina održana misa „Ponoćka“

ZVORNIK

U Zvorniku nakon 70 godina održana misa „Ponoćka“

Fra Joso Oršolić: Božić je poziv na pomirenje i opraštanje

Katolički vjernici iz Zvornika, Bratunca i Srebrenice okupili su se prvi put nakon 70 godina na misi „Ponoćki“ u župnom uredu u Zvorniku, koju je predvodio župnik fra Joso Oršolić. On je uoči velikog praznika Božića vjernicima župe Zvornik-Srebrenica poručio da je ovo praznik pomirenja i opraštanja.

Po riječima fra Josa Oršolića katolička crkva u Zvorniku je srušena 1946. godine nakon čega nisu vršene mise u ovom gradu.

 – Župna crkva je srušena 4. januara 1946. godine i ovoj je prvu put da služimo misu „Ponoćku“ sa svojim vjernicima nakon tog perioda. Iako smo sada u iznamljenim prostorijama, u privatnoj kući, ovo je naš župni ured u kome se nedjeljom okupljaju vjernici na misama – rekao je Oršolić.

 – Ovo je vrijeme da pokažemo ljubav, da pokažemo da uz Božiju pomoć sve dobro može da pobijedi ono loše jer Spasitelj dolazi da nam pokaže kako trebamo svi sarađivati i kako da svi zajedno živimo u miru i slozi. To je porodični praznik u kome trebamo zaboraviti na nepravde i oprostiti jedni drugima te izgrađivati mir na zemlji uz radost i veselje i to je nešto za šta se svi moramo pomoliti – naveo je Oršolić.

(infobirac.net)