U Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ iz Čelopeka – Završeni „Dani jabuke“ 

MA Izdvojena ZVORNIK

U Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ iz Čelopeka

Završeni „Dani jabuke“

Izložbom likovnih i literarnih radova na temu „Jabuka“ te panoa i jela od jabuke, u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ iz Čelopeka, kod Zvornika danas je završena sedmodnevna manifestacija „Dani jabuke“, koja je ove godine održana pod motom „Da živimo zdravo“.

Direktor ove škole Sanja Tanacković rekla je novinarima da se tradicionalno, u ovoj obrazovnoj ustanovi, u posljednjoj sedmici oktobra organizuje manifestacija „Dani jabuke“, još od 2002. godine.

– Ove godine imamo i jednu novinu, a to je da smo u tradicionalnu manifestaciju ‘Dani jabike’ uvrstili i provođenje projekta ‘Smanjenje faktora zdravstvenih rizika u BiH – dio projekta Republika Srpska za unapređenje zdravlja stanovništva – rekla je Tanackovićeva.

Ona je pojasnila da su u ovoj školi aktivnosti „Dani jabuke“ i „Da živimo zdravo“ spojene u „Festival zdrave hrane“ i naglasila da su zadržane stare aktivnosti iz manifestacije „Dani jabuke“, kao što su takmičenje učenika na teme najuspješnijih likovnih i literarnih radova i panoa na temu „Jabuka“.

Tanackovićeva je dodala da je upriličena i izložba jela od jabuka, koja su napravile majke učenika.

Prema njenim riječima, u ovu manifestaciju zajedno sa školom uključili su se Gradska uprava, Dom zdravlja i Institut za javno zdravlje Zvornik.

Osnovna škola „Desanka Maksimović“, sa područnim odjeljenjima Križevići, Sjenokos, Cer, Oraovac, Karakaj i Petkovci ima više od hiljadu učenika.

„Smanjenje faktora zdravstvenih rizika u BIH – dio Projekta Republika Srpska“ je sveobuhvatan projekat unapređenja zdravlja stanovništva, čiji je cilj promjena stavova o rizičnim ponašanjima i unapređenje znanja i prakse koja promoviše dobro zdravlje.

Zvornik je jedan od dva grada u Republici Srpskoj koji je obuhvaćen projektom, a sprovodi ga Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, uz podršku Svjetske banke i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju.

(infobirac.net)