Prva rukometna liga Republike Srpske – Zvorničani pobijedili za Đorđa Vidovića

OSTALI SPORTOVI

Prva rukometna liga Republike Srpske

Zvorničani pobijedili za Đorđa Vidovića

Rukometaši Drine u okviru petog kola Prve lige Republike Srpske, savladali su ekipu Jedinstva 2015 iz Brčkog rezultatom 36:26.

Utkmica je bila humanitranog karaktera jer je su gledaoci mogli da na ime ulaznice daju iznos koji žele za liječenje  Đorđa Vidovića, koji je ranije trenirao u klubu. Ovom prilikom prikupljeno je 2.000 KM, od kojih je 500 KM dao jedan igrač Drine, a akciju su podržali i igrači RK Jedinstvo i, naravno, gledaoci.

Domaći su bolje ušli u utakmicu jer su poveli sa 2:0 golovima Miljana Vukojičića i Miše Spasojevića. Gosti ubrzo preokreću rezultat i vode sa 5:3, da bi u 13. minutu bilo neriješeno 7:7. Uslijedilo je još jedno izjednačenje na 10:10 u 19. minutu, da bi od tada dominanti bili domaćini koji su poluvrijeme završili vođstvom od 18:13.

U drugom poluvremenu domaći su stalno vodili da bi najubjedljiviji bili polovinom drugog dijela igre kada su poveli sa 30:19. Do kraja su zadržali vođstvo i slavili sa 36:26.

Najefikasniji u redovima Drine bio je Miljan Vukojičić sa 8 golova. Efikasni su bili i Mišo Spasojević sa 7, Marko Ivanović sa 6 i Sredo Vidaković sa 5 golova. U strijelce su se upisli i Radomir Popović sa 4, Boško Tišanović sa 3, a po jedan gol su postigli Vladimir Ćosić, Viktor Petrović i Dragan Čvorić.

U idućem kolu Drina gostuje kod ekipe Bileće.

D.Gajić