U Zvorniku u toku humanitarno-prodajna izložba fotografija

ZVORNIK

U Zvorniku u toku humanitarno-prodajna izložba fotografija

U cilju promocije zdravog života i fizičkih aktivnosti, na platou ispred Kasine, u centru Zvornika, održana je prodajna izložba fotografija koje su nastale tokom planinarskih pohoda PEU „Korak“ iz ovog grada. Izložba je i humanitarnog karaktera jer će sakupljeni novac biti uručen jednom sugrađaninu kome je novac neophodan za liječenje. Po riječima Zorana Smiljanića, potpredsjednika PEU „Korak“ humanitarna, prodajna izložba fotografija organizovana je uz pomoć Koalicije za promociju fizičke aktivnosti i Tehnološkog fakulteta Zvornik, odsjek biologija.

 – Fotografije su nastale na našim planinarskim pohodima i one nemaju cijenu već se prodaju onoliko koliko je neko spreman da je plati, a sav novac će ići u humanitarne svrhe – rekao je Smiljanić i dodao da su organizovali kuvanje i konzumaciju prirodnih čajeva koje su sami skupljali tokom planinarskih pohoda jer je ovo sedmica promocije zdrave hrane.

Ljubica Vasiljević, profesor organske hemije i biohemije sa Tehnološkog fakulteta iz Zvornika istakla je da su oni sa studentima sa odsjeka biologije građanima prezentovali važnost sakupljanja ljekovitog bilja i njihove konzumacije.

(infobirac.net)