Pušteni u rad vodovodni i kanalizacioni sistemi u Zvorniku – Vrijednost projekta 3,2 miliona KM

ZVORNIK

Pušteni u rad vodovodni i kanalizacioni sistemi u Zvorniku

Vrijednost projekta 3,2 miliona KM

U Zvorniku su pušteni u rad vodovodni sistem u Tršiću, kanalizacioni sistem u Tabancima i rekonstruisani potisni i distributivni cjevovodi u gradskoj zoni Zvornika te u Karakaju, koji su urađeni u okviru projekta „Izgradnja i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže” u ovom gradu, a čija je vrijednost 3.200.000 KM.

Za narednu fazu izgradnje vodovoda u Zvorniku već je obezbijeđeno 2.000.000 KM, a spremna je i projektna dokumentacija za vodovod Pilica-Lokanj čija je vrijednost oko 10.000.000 KM, a ova sredstva treba tek da se obezbijede. Pomoćnik ministra finansija RS Radmila Mihić istakla je da je do sada u ove sisteme u Zvorniku uloženo više od 6.500.000 KM.

 – Drago mi je da danas puštamo u rad ove sisteme i da ljudima pokažemo šta je to urađeno u proteklom periodu. Bilo je ovo novo iskustvo za sve nas jer se ovi projekti rade po međunarodnim procedurama. Pokazali smo se kao sposobni da odgovorimo zahtjevima Evropske investicione banke i EU. Zbog svega navedenog su i oni zadovoljni te će njihovi predstavnici uskoro doći na dogovore oko nastavka projekta „Vodovod i kanalizacija RS, faza 2” – rekla je Mihić.

Gradonačelnik Zvornika istakao je da prije deset godina najviše pritužbi građana bilo zbog toga što nisu imali vode.

 – Takva situacija je bila i u gradskoj zoni, a ne samo u mjesnim zajednicama. Mi danas imamo situaciju da preko 80 odsto stanovništva, ako to žele, može da se priključi na gradski vodovod. Od sljedeće godine idemo u projekat vodosnabdijevanja Oraovca, Grbavaca, Kitovnica i sve do Križevića. Nadam se da će sredstva i za druge velike projekte koji nas očekuju biti obezbijeđenja iz istih fondova – naveo je Stevanović.

(infobirac.net)