Ruski ansambl „Perezvon“ održao koncert u Bratuncu

BRATUNAC

Ruski ansambl „Perezvon“ održao koncert u Bratuncu

Ruski ansambl „Perezvon“ iz Rošalja u Podmoskovlju, održao je koncert u Domu kulture u Bratuncu. Ansambl je oduševio publiku izvodeći naizmjenično srpske i ruske duhovne, narodne, patriotske i kozačke pjesme.

„Članovi ove grupe su ambasadori srpske kulture u Rusiji. Oni su nastupom u Banjaluci početkom avgusta, započeli „Festival pobjede“ u čast stote godišnjice od pobjede Kraljevine Srbije u Prvom svjetskom ratu i u spomen na neraskidivo bratstvo i savezništvo ruskog i srpskog naroda“, rekla je član Saveza pisaca Rusije i član Udruženja književnika Srbije Radmila Vojnović, koja prati „Perezvon“ na gostovanjima u gradovima Srpske, Srbije i Crne Gore.

Ona je prenijela direktoru Doma kulture Radovanu Petkoviću zainteresovanost gradonačelnika Rošalja za bratimljenje tog ruskog grada sa opštinom Bratunac.

„Postoje realne šanse da će doći do bratimljenja i povezivanja Bratunca i Rošalja“, rekao je Petković koji smatra da bi bratimljenjem došlo do uspostavljanja šire saradnje s Rusima u oblasti ekonomije, kulture, sporta i drugih oblasti.

(opstionabratunac.com)