Manifestacija u čast malina

BRATUNAC

Manifestacija u čast malina

U okviru održavanja Sajma „Dani maline 2018“, u ponedeljak, 13.08.2018. godine, sa početkom u 15.00 časova, u organizaciji UŽ „Priroda“ Bratunac i UŽ „Maja“ iz Kravice, biće održan izbor najboljeg kolača od malina pod nazivom „Malini u čast, s malinom u slast“.

Pozivaju se svi koji žele da se prijave na ovo takmičenje, a jedini uslov je da kolač u svom sastavu ima malinu ili neku prerađevinu od maline. Najbolji kolač će biti izabran od strane posjetilaca Sajma, tako što će oni svoje glasove moći ubacivati u zatvorenu kutiju na pripremljenim papirićima koji će dobiti od organizatora – predstavnica UŽ „Priroda“ i „Maja“ na licu mjesta.

Svaki kolač će imati broj koji će stajati pored njega , te će posjetioci upisivanjem broja odabranog kolača poslije degustacije, papirić sa brojem ubacivati u zatvorenu kutiju u periodu od 15.00 do 17.00 časova. Kutija sa glasovima – papirićima biće otvorena u 17.00 časova, nakon čega će predstavnici komisije objaviti rezultate. Sve/i učesnici takmičenja će dobiti zahvalnice i simbolične poklone za učešće na takmičenju, a najbolja tri kolača će biti nagrađena vrijednim nagradama.

Organizaciju „Dani maline 2018“ Bratunac podržava Stalna radna grupa za regionalni i ruralni razvoj ( SWG ) u Jugoistočnoj Evropi u okviru projekta „Regionalna saradnja i umrežavanje u oblasti poljoprivrede, ruralnog i ekonomskog razvoja prekograničnih područja“ finansiranog od strane Evropske unije.

(opstinabratunac.com)